Monday, July 10, 2017

Vanillikreem, Crema Pasticciera, Italian Custard Cream



This blog post is in Estonian, for English version of making Italian custard cream (Crema Pasticciera) please scroll down until you'll find it below.


Suvi ja puhkus!!! Aega jännata söögitegemisega ja Itaalia köök on teadagi mu lemmik. Niisiis, tähendan siia edaspidiseks üles Itaalia köögi paljude magustoitude ja küpsetiste olulise osa - vanillikreemi, Crema Pasticciera. Sedalaadi kreemi kasutatakse ohtralt ka Portugali küpsetistes ja magustoitudes.

1 l täispiima 
8 munakollast
160 g tuhksuhkrut
80 g sõelutud jahu
kas üks vanillikaun või ühe sidruni riivitud koor. 

1. Vala täispiim potti ja vastavalt maitse-eelistustele lisa kas vanillikaun või ühe sidruni riivitud koor (sidrun võiks olla kas öko- või vähemalt voolava vee all väga-väga hoolega pestud). Mulle meeldib iga kell rohkem oivaline sidruniaroom ja -maitse, seega teen enamasti sidruniga, mõni on alati kodus. Piim kuumutada keskmisel kuumusel või isegi alla selle ja valada läbi sõela. Mõistlik oleks võimalusel kasutada paksupõhjalist anumat, et kreem põhja kinni ei jääks, eriti pärastpoole.


Photo credit: foodfulife.com

2. Võta suur kauss ja vispelda munakollased tuhksuhkruga korralikult vahtu. Vispeldama hakata tuleks kohe, kui tuhksuhkur on munakollastele lisatud, et seismisel ei tekiks suuri tükke. Seejärel lisa vahustatud munale jahu ja sega aeglaselt suunaga alt üles jahu munasegusse, kuni tulemus on ühtlane.



Photo credit: foodfulife.com

3. Nüüd tuleb ühtlaselt segades valada kuumutatud piim munasegusse ja segada jälle ühtlaseks. Seejärel tuleb segu valada (soovitavalt paksupõhjalisse) potti ja kuumutada madalal tulel PIDEVALT JA ÜHTLASELT, KUID MITTE VÄGA TUGEVASTI SEGADES ca 5 minutit. Seejärel keera kuumus kinni ja vala kreem kaussi jahtuma. Et jahtuvale kreemile ei tekiks jahtudes nn nahka, on mõistlik katta see õrnalt toidukilega ja seejärel pista külmikusse. Külmikust võttes tuleks kreem enne kasutamist korralikult läbi segada. Mõistlik on külmas seisev kreem ära kasutada kolme päeva jooksul.


Photo credit: foodfulife.com


English version: for making Italian custard cream Crema Pasticciera, you'll need

1 litre whole milk
8 egg yolks
160 g caster sugar (superfine sugar)
80 g sifted flour
1 vanilla pod or the grated zest of an organic lemon (or carefully rinsed usual one)

First, bring the milk with vanilla pod (or lemon zest, whichever you prefer) to a boil, then sieve the milk.
Then take a large bowl and whisk the egg yolks with sugar until you get the creamy mixture. You should mix the yolks with caster sugar at once, in order to prevent sugar lumps from forming.
Add the flour to the egg mixture and stir gently from the bottom upwards.

Now, carefully pour the hot milk into the mixture and stir. After that, put the cream onto the medium-low heat to thicken about 5 minutes or so, constantly but still very gently stirring.
After ca 5 minutes, turn the heat off and pour the cream again into a bowl to cool. You can stir from time to time. To prevent the skin from forming on the top, cover the cream with a kitchen cling film and put the bowl into the refrigerator.

Before using, stir the cream first. Kept in the refrigerator, the custard cream should be used within three days. That's it, enjoy! ;)




No comments:

Post a Comment