Sunday, July 14, 2013

Kurgja käsitööpäev, kirikindad 07.07.2013

Olen endale sel suvel (2013) sihiks võtnud üles pildistada nii palju käsitsi kootud kindaid kui vähegi silma jääb. Juuli hakul sai pliksidega käidud Kurgja käsitööpäeval ja sealt nii muuseumipoest, näituselt kui ka väljas toimunud käsitöömüügi laudadelt sai talletatud alljärgnev. Mõni pilt on jäänud udune, eks mu vana truu kaamera hakkab lõpuks saba andma, aga ideede otsijatele peaks aines siiski veel näha olema.

Muuseumipoes müügil olid sellised sõrmikud ja kindad:











Häärberisse oli üles seatud kohalike käsitööhuviliste kindanäitus, seal oli eksponeeritud juba kõrgem pilotaaž ehk etnograafilised kindad koos selgitustega:




 
 









Niiviisi siis. Ja väljas müügilettidel oli ka kindaid, osa tehtud lõngadest, mis taimedega värvitud, mu meelest olid müüjad Türi naised. Allpool on ka mõni ilus paar sokke, mille lõngad on taimedega värvitud. Esimesel ja teisel fotol udupeened Türi kindad, kudunud Imbi Karu.


 
 




Siin pildil (ülal) on ülemiste sõrmikute lõngad värvitud seentega, alumine labakapaar tehtud taimedega värvitud lõngadest. Kudunud jällegi Imbi Karu, daam, kellel on Türil kaks käsitööpoodi. Kõige alumine paar istub nüüd mu lapse taskus. Kurjavaimu ilusad ikka, vaimustus ei taha kuidagi üle minna ... :)








Selline lugu siis Kurgjal 2013 nähtud kinnaste ja sokkidega. Edasi toimusid Sõrandu käsitööpäevad ja Põlva Talurahvamuuseumi kindanäitus Karilatsi külas. Pildid laen üles järgmistes postitustes kohe, kui aega leian. 

No comments:

Post a Comment